Handig in Huis

Thursday, December 01, 2005

Olympisch zwembad is veel te duur

Architecte Zaha Hadid moet haar huiswerk overdoen. Haar ontwerp van het zwembad voor de Olympische Spelen in Londen (2012) komt dubbel zo duur uit als de vooropgesteld prijs, maar de verantwoordelijke minister verzet zich tegen budgetoverschrijdingen.



Het zwembad voor de Olympische Spelen was door de organisatoren gebudgetteerd op 75 miljoen pond. Het project werd toegewezen aan architecte Zaha Hadid, maar die kwam vervolgens met een project op de proppen dat eens zo duur uitviel.

Hadid moet haar project nu dermate wijzigen dat het binnen de voorziene financiële middelen valt. De Britse Olympisch minister Tessa Jowell zegt de architecte niet te zullen vervangen. Powell zei erop te vertrouwen dat de bijsturingen kunnen gerealiseerd worden zonder dat het oorspronkelijk ontwerp in gevaar komt.

De plannen van Hadid omvatten een arena met 20.000 zitplaatsen en twee Olympische zwembaden (50 meter) en een 25-meterbad voor de duikcompetities. Dat alles zou overdekt worden met een golvend dak.

De financiële beslommeringen rond de zwemcompetie-infrastructuur doen in Groot-Brittannië de vrees rijzen dat de Olympische Spelen uiteindelijk veel duurder zullen uitvallen dan oorspronkelijk werd voorzien. Minister Jowell heeft echter beloofd zich strikt aan het financiële schema te zullen houden.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home