Handig in Huis

Wednesday, November 30, 2005

Stadvernieuwing krijgt dertig miljoen

Vlaams minister-president Yves Leterme en minister van stedenbeleid Marino Keulen hebben bekendgemaakt dat dertig miljoen euro wordt vrijgemaakt vanaf de begroting 2007 voor nieuwe stadsvernieuwingsprojecten. Dit bedrag zal gespreid worden over de rest van de legislatuur.

Stadsvernieuwingsprojecten zijn projecten met een multifunctioneel karakter die door 34 Vlaamse steden en de Vlaamse
Gemeenschapscommissie ingediend mogen worden bij de Vlaamse overheid. Specifiek gaat het dan over projecten die een nieuwe dynamiek in een wijk, een buurt of stadsdeel teweeg brengen door het aanpakken van zogenaamde stadskankers.

Bij de vorige twee oproepen werden onder andere het Buda-eiland (Kortrijk), het Falconplein (Antwerpen) en de Euroshopping (Mechelen) goedgekeurd voor subsidiëring door de Vlaamse regering. De betrokken projecten krijgen naast financiële ondersteuning ook het engagement van de Vlaamse regering om de projecten in al hun facetten uit te voeren.

"Het hefboomeffect van de ondersteuning voor dergelijke projecten is enorm," aldus de Vlaamse regering. "Voor elke euro uit het stadsvernieuwingsfonds, legden bij de vorige oproep de andere partners daar 21 euro bovenop, waarvan 73 procent uit privé-middelen."

0 comment(s):

Post a comment

<< Home