Handig in Huis

Tuesday, January 17, 2006

Architecten voor noodgevallen

Het Amerikaanse bedrijf Autodesk heeft een contract afgesloten met de Franse organisatie Emergency Architects (EA) voor de schenking van software die moet helpen bij het verstrekken van advies en technische assisentie aan gemeenschappen die getroffen zijn door natuurrampen.

"Door zijn brede waaier van activiteiten is Autodesk in staat om assistentie te verlenen bij een brede waaier van projecten, gaande van de heropbouw van de infrastructuur tot het ontwerp van woningen en commerciële gebouwen," benadrukte Autodesk-topman Carol Bartz.

Autodesk heeft software geleverd aan EA-medewerkers in Kaboel (Afghanistan), SriLanka en Sumatra. "Door het gebruik van
3D-modellen, moet de technologie de organisatie toelaten om overal in de wereld te werken waar nood is aan hulp, ongeacht de taalbarrières," aldus Autodesk in een mededeling.

De 3D-modellen laten ontwerpers ook toe om optimaal gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen, afval tot een minimum te beperken en te zorgen voor een maximale energie-efficiëntie tijdens de levensloop van een gebouw. Bovendien moet gespecialiseerde software (Building Information Modeling) ervoor zorgen dat Emergency Architects sneller gebouwen kan ontwerpen, zodat noodlijdende gemeenschappen ook sneller geholpen kunnen worden.

Autodesk AutoCAD Revit Series combines industry-leading AutoCAD software and state-of- the-art Autodesk Revit Building software for building information modeling (BIM), allowing Emergency Architects to more quickly design buildings to assist impacted communities.

De heropbouwwerkzaamheden van Emergency Architects in SriLanka en Indonesië gaan gepaard met een duurzame ontwikkeling die ook rekening houdt met de sociale en culturele context. Dat heeft de organisatie onlangs de prijs 'Design for All' opgeleverd van de International Federation of Interior Architects/Designers (IFI).

In Kaboel heeft de organisatie een workshop opgezet om studenten en vakmensen te trainen in het gebruik van nieuwe architectuur-technieken en hen de kans te geven een actieve rol te nemen in de heropbouw van hun land. Tot op dit ogenblik hebben 50 Afghanen deze cursussen gevolgd.

Autodesk nam ook deel aan de heropbouw van New Orleans door het beschikbaar stellen van gespecialiseerde software aan locale architecten en aannemers. Emergency Architects (www.archi-urgent.com) werd in april 2001 opgericht als gevolg van de overstromingen van de Somme en de Oise in Frankrijk en wil in een ruimber kader bouwkundig advies verstrekken bij de heropbouw na catastrophes.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home