Handig in Huis

Thursday, October 20, 2005

Joods Museum Amsterdam wordt verbouwd

Volgende week gaat in Amsterdam de verbouwing van het Joods Historisch Museum van start. Naast een mediacafé en een moderne gehoorzaal, wordt er ook een permanent kindermuseum ingericht. Het vernieuwde museum zou volgende zomer moeten klaar zijn.

De verbouwing is uitgetekend door het architectenbureau Studio Van Berkel & Bos. In het museum komen een permanent kindermuseum, een geklimatiseerd prentenkabinet en een nieuwe vaste tentoonstelling over de geschiedenis van de joden in Nederland in de twintigste eeuw.

Ook krijgt het museum een moderne gehoorzaal, een grotere museumshop en een mediacafé. Het nieuwe Kindermuseum, dat drie verdiepingen en acht verschillende kamers krijgt, wordt een ontmoetingsplaats voor kinderen uit verschillende culturen.

Eén van de meest ingrijpende onderdelen van de verbouwing is het nieuwe geklimatiseerde Prentenkabinet in de kelder onder de Nieuwe Synagoge. Hier komt een extra ruimte van bijna 400 vierkante meter ter beschikking. Kwetsbare werken kunnen er onder optimale condities aan de bezoeker worden getoond. Behalve een Prentenkabinet komt er ook een gehoorzaal, onder meer voor lezingen en films.

Studio Van Berkel & Bos neemt tevens de inrichting van alle publieksruimten en het Prentenkabinet voor zijn rekening. De grafische vormgeving is van MV Levievandermeer. Het Kindermuseum wordt ontworpen door ROO Ontwerpers. Een groot deel van het museum blijft tijdens de verbouwing open.

Voor meer informatie kan men terecht op www.jhm.nl.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home