Handig in Huis

Tuesday, September 20, 2005

Voor Ivana mag het wel groot zijn


In Las Vegas wordt volgend jaar begonnen met de constructie van het grootste residentiële gebouw van het westen van de Verenigde Staten. Het initiatief komt van Ivana Trump, de ex-vrouw van de miljardiar Donald Trump. Zij wil dat het Ivana-Las-Vegas de ikoon van Las Vegas wordt.

Ivana Trump laat een hotel- en wooncomplex bouwen op de hoek van Las Vegas Boulevard en Sahara Avenue. Het Ivana-Las-Vegas zal tachtig vediepingen tellen en zal 945 wooneenheden omvatten. De verkoop wordt door de initiatiefneemster gepromoot onder de actie 'In Las Vegas Size Matters'.

"Het gebouw moet een rustpunt zijn," vertelde Ivana Trump aan The New York Post. "Men moet er verzekerd zijn van zijn privacy." Tegelijkertijd weet ze echter dat het complex veruit de grootste building van Las Vegas zal worden. "Het zal de skyline van de stad domineren en Las Vegas voor altijd veranderen," benadrukt ze.

Volgens Sahara Condominiums (SC), dat voor de ontwikkeling van het project zorgde, stelde dat ook Oscar Goodman, burgemeester van Las Vegas, op zoek was naar een gebouw dat een ikoon zou kunnen zijn voor Las Vegas. "Goodman is voorstander van ontwikkeling en probeert Las Vegas op New York - Manhattanize - laten lijken," aldus SC-directeur
Victor Altomare.

Wolkenkrabbers zijn volgens Altomare wellicht de oplossing voor Los Vegas, want de bouwgrond is er bijzonder schaars. "Er zijn nauwelijks nog uitbreidingsmogelijkheden," voegde hij daar aan toe. "De beste oplossing is vertikaal uit te breiden. Ivana-Las-Vegas is dan ook niet alleen een mega-ontwikkeling, maar ook een efficiënt gebruik van ruimte."

Een appartement met één slaapkamer zal er minstens 500.000 dollar moeten kosten. Voor het belangrijkste penthouse - zeven slaapkamers en een eigen muziekstudio - zal de nieuwe eigenaar zo'n 35 miljoen dollar moeten neertellen. Verder omvat het gebouw onder meer fitness-ruimtes, zwembaden, tuinen en horeca-zaken. De voorverkoop startte midden
augustus en men zou nu al voor 450 miljoen dollar ruimte aan de man gebracht hebben.

De krant merkt echter op dat heel wat projectontwikkelaars plannen aankondigen voor Las Vegas, Donald Trump inbegrepen. "Met kleinere ontwikkelaars inbegrepen is er sprake van vele duizenden wooneenheden, maar vele daarvan lijken vooral fantasie in plaats van realiteit," stipt The New York Post aan.

Ivana Trump gaf toe dat vele Vegas-ontwikkelingen nooit in praktijk worden omgezet, maar benadrukte dat dit niet het geval zal zijn met Ivana-Las-Vegas.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home