Handig in Huis

Thursday, September 29, 2005

Restauratie Antwerps gerechtshof op lange baan

Er komt voorlopig geen renovatie van het gerechtsgebouw aan de Britse Lei in Antwerpen. De rechtbank verhuist op 1 maart volgend jaar naar het nieuwe complex op de Bolivarplaats. Daarna zou aan de Britse Lei plaats komen voor het Hof van Beroep, maar daar is op dit ogenblik geen geld voor.

Op vraag van kamerlid Servais Verherstraeten (CD&V) gaf minister van justitie Laurette Onkelinx (PS) toe dat de renovatieplannen voor het Antwerpse gerechtsgebouw op de lange baan zijn geschoven. Er is alleen een kritiet uitgetrokken van 30.000 euro om een doorgang te bouwen naar de assisenzaal. Die zal afgesloten worden van de rest van het gebouw.

Na de verhuizing van de rechtbank naar de Bolivarplaats blijft alleen nog het assisenhof aan de Britse Lei over. Ook blijven er ruimtes voor politie en een conciërge. Voor de rest wordt het gebouw helemaal afgesloten. Aanvankelijk zou het Hof van Beroep tegen 2010 van de Waalse Kaai overgeheveld worden naar de Britse Lei, maar wegens budgettaire beperkingen gaat dat voorlopig niet door.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home