Handig in Huis

Monday, September 26, 2005

Vlamingen studeren architectuur in Berkeley

Het Hoger Instituut voor Architectuurwetenschappen Henry van de Velde heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het College of Environmental Design (CED) van de University of California in Berkeley. De overeenkomst maakt niet alleen uitwisseling van studenten mogelijk, maar voorziet ook in het uitbouwen van gezamenlijke onderzoeksprogramma's.

Dat betekent dat beide instituten elkaars programma's als kwalitatief evenwaardig en uitwisselbaar beschouwen. Twee jaar geleden sloot het Henry van de Velde Instituut reeds een soortgelijke overeenkomst met de School of Architecture en de School of Design van de Carnegie Mellon University te Pittsburgh.

Op deze wijze kan het Departement Ontwerpwetenschappen zijn onderzoeksprogramma's en daarmee haar academiseringsproces internationaal verankeren, maar bovendien wordt zo aan haar studenten de mogelijkheid gegeven om
binnen hun studieprogramma een semester te gaan studeren aan een Amerikaanse topuniversiteit, zonder de hoge inschrijvingsgelden aan deze universiteiten te moeten betalen.

Al tijdens het komende academiejaar 2005-06 zullen twee masterstudenten voor een semester naar California vertrekken om er in Berkeley te gaan studeren. De University of California is één van de top-researchuniversiteiten van de Verenigde Staten en het architectuurdepartement geniet wereldfaam.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home