Handig in Huis

Tuesday, September 27, 2005

Vraag naar stookolie verdubbelt

Als gevolg van de onmiddellijk korting die de consumenten vanaf oktober krijgen bij de levering van stookolie, zal de vraag naar stookolie minstens verdubbelen. Dat stelt Brafco, de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars. De federatie hoopt
de wachttijd voor particulieren op maximaal twee dagen te kunnen houden.

"Vanaf 3 oktober zal de consument de korting (van 17,35 procent) onmiddellijk krijgen bij levering," stelt Olivier Neirynck, technisch directeur van Brafco. "Nu al neemt de vraag toe. In vergelijking met oktober 2004 zal de vraag in oktober van dit jaar minstens verdubbelen. De laatste drie maanden van het jaar worden heel groot," aldus nog Neirynck. "De geboden korting is immers heel wat".

Momenteel moeten de consumenten één tot twee dagen wachten op de levering van hun stookolie. Bij Brafco hoopt men dat deze termijn tot het einde van het jaar behouden kan blijven. Als de wachttijden zouden oplopen, kan het zijn dat sommige consumenten de korting aan hun neus voorbij zien gaan. "Wie voor het einde van het jaar bestelt, maar pas na nieuwjaar de stookolie geleverd krijgt, krijgt de korting niet. Tenzij de regeling met de overheid verlengd wordt," zegt Neirynck nog.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home