Handig in Huis

Tuesday, September 27, 2005

Bowlen in de bioskoop?

Grote megacomplexen met 20 tot 25 filmzalen zijn uit de mode. De trend gaat meer richting kleinere bioscopen met een 8-tal zalen en 500.000 bezoekers per jaar. Dat is de stelling van de filmgroep Kinepolis, die een nieuw bioscoopcomplex heeft geopend in het Franse Nancy.

Het Franse complex telt naast een parking en filmzalen ook een winkelverdieping, met onder meer een grote bowling dat een
eigen publiek trekt. Ook het cinemaconcept is veranderd. Er komt één grote foyer met een grote shop, waar behalve de tickets ook drankjes en popcorn kan worden gekocht. Ook bij het verlaten van de filmzaal wordt het publiek door de winkel geleid.

In België staan cinemacomplexen in Brugge en Oostende op de agenda. In Brugge is de opening verwacht tegen juni 2006. Er wordt gerekend op een half miljoen bezoekers per jaar, zeker nu er definitief geen tweede filmcomplex komt aan het Brugse station. In Oostende hoopt men op een opening tegen september of oktober 2006, er wordt gerekend op 350.000 bezoekers.

Zowel in Brugge als Oostende komen er acht zalen. Ook hier wordt met open foyers gewerkt. De toekomst is volgens Kinepolis aan deze kleinere complexen, die goed bereikbaar zijn en niet aan de grote megacomplexen. "De mensen hebben geen zin om in hun vrije tijd nog eens in de file te staan om naar de cinema te gaa," benadrukt de bioskoopgroep.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home