Handig in Huis

Monday, September 26, 2005

Nieuw bedrijvencentrum in Berlaar

Op de gewezen site van Lens Diamond in Berlaar wordt een bedrijvenpark aangelegd. Daar zal plaats zijn voor een twintigtal bedrijven. Het grootste gedeelte van de gebouwen blijft behouden. Het nieuwe gebied is vooral bedoeld voor startende en uitbreidende bedrijven.

Lens Diamond uit Berlaar zette in 2002 een punt achter zijn activiteiten. Sindsdien stonden gebouwen leeg. Maar nu gaf de
Berlaarse gemeenteraad zijn fiat om de leegstaande site om te vormen tot Bedrijvenpark Diamant. Het project werd toegewezen aan de nv Stapveld uit Sint-Lenaerts.

Daarbij wordt gesteld dat de er op de site plaats zal zijn voor een twintigtal bedrijven. Vooral KMO-bedrijven uit de buurt zullen er een plaats kunnen vinden. Het gaat deels om beginnende bedrijven, maar ook om bedrijven die willen uitbreiden of elders in een zonevreemd gebied zitten. Het grootste deel van de gebouwen wordt behouden, maar sommige worden wel doormidden gezaagd zodat ze aparte entiteiten worden. Op de huidige grote parking komt een nieuwbouw.

Enkele gebouwen worden gesloopt om het terrein bereikbaar te maken voor vrachtwagens. Stapveld acht het mogelijk dat in het najaar nog enkele gebouwen onder de sloophamer gaan. Vanaf nieuwjaar kan dan aan de wegen begonnen worden, zodat de kans bestaat dat de eerste bedrijven er vermoedelijk al van april terecht kunnen.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home