Handig in Huis

Thursday, September 29, 2005

Heidelberg schrapt banen

HeidelbergCement, de tweede grootste cementproducent van Europa, schrapt 68 administratieve banen in de Benelux. Ongeveer de helft daarvan verdwijnt in de Belgische filialen. Dat meldt CBR, één van de Belgische filialen van HeidelbergCement. Het herstructureringsplan van Heidelberg voorziet volgens CBR onder meer in de samenvoeging van de administratieve afdelingen en managementsfuncties van de activiteiten cement, stortklaar beton en toeslagstoffen. Tegen eind 2007 worden daardoor 68 banen geschrapt in de Belgische en Nederlandse vestigingen.

Het is nog niet duidelijk in welke filialen er precies banen verloren gaan, maar het staat vast dat ongeveer de helft van die ontslagen in België zal vallen. Maandag 3 oktober zou er meer duidelijkheid moeten zijn omtrent het sociaal plan voor de werknemers. "Aangezien wij tegen eind 2007 ongeveer 34 banen moeten schrappen, kunnen we niet uitsluiten dat een deel daarvan naakte ontslagen zullen zijn. Wij zullen er alles aan doen om een zo goed mogelijke oplossing te vinden voor onze werknemers," aldus een CBR-woordvoerder.

De cementgroep schrapt in zijn Europese vestigingen in totaal 1.100 banen. Daarmee wil de groep zijn positie op de internationale markt verstevigen. HeidelbergCement heeft wereldwijd 42.000 werknemers in dienst, waarvan er 2.000 zijn tewerkgesteld in de Benelux. In de Belgische filialen CBR, Inter-Beton, Carrières Lemay en Gralex, waarin de groep een deelname van 50 procent heeft, stelt HeidelbergCement 1.100 mensen te werk.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home