Handig in Huis

Wednesday, November 16, 2005

Koninklijke Villa wordt revalidatiecentrum

Het stadsbestuur van Oostende koopt de voormalige Koninklijke Villa van de Koninklijke Schenking. Daarover heeft een extra schepencollege woensdagmiddag in de badstad haar goedkeuring gegeven.

De villa zal doorgegeven worden aan het Belgisch Zee Instituut voor Orthopedie (BZIO) van dokter Georges Casteur die er een
revalidatiecentrum zal onderbrengen. Het nieuws werd bevestigd op het Oostendse stadhuis en bij het BZIO. Oostende koopt de Koninklijke Villa voor 3,8 miljoen euro.

De voormalige Koninklijke Villa werd tussen 1953 en 1956 gebouwd vlak aan de Zeedijk en werd tot begin jaren 1970 gebruikt door de Koninklijke Familie. Tussen 1973 en 2004 was er een hotel en restaurant gevestigd. Sinds begin vorig jaar staat het gebouw leeg. Het gebouw bevindt zich vlak boven de Gaanderijen en naast het Thermae Palace Hotel en is één van de meest exclusieve locaties van de badstad.

Begin dit jaar bleek dat het gebouw verloederd was door leegstand en dat vandalen er lelijk hadden huisgehouden. Daarop besliste de Koninklijke Schenking het gebouw te verkopen. Meteen doken allerlei plannen op om op de site een hotel of appartementen te bouwen. Het Oostendse schepencollege heeft zich steeds verzet tegen die bouwplannen omdat de zone als openbaar nut is aangeduid in het BPA.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home