Handig in Huis

Tuesday, November 15, 2005

Bewoners mogen bouwproject kiezen

In het districtshuis van Berchem hangen de ontwerpschetsen uit van de drie potentiële kopers van het Militair Hospitaal in Antwerpen. De bewoners krijgen de mogelijkheid om daarover hun voorkeur te uiten. Deze opmerkingen vormen een element in de uiteindelijke keuze van de koper.

De stad Antwerpen koopt het Militair Hospitaal om het daarna weer te verkopen aan een projectontwikkelaar. Deze werkwijze heeft als voordeel dat het stadsbestuur duidelijke voorwaarden kan koppelen aan de ontwikkeling van het terrein, zoals de aanwezigheid van groen en het aandeel sociale woningen.

Met de buurtbewoners werd een inspraaktraject opgesteld. Zij krijgen op de tentoonstelling de mogelijkheid om nog voor de beslissing van een professionele jury hun voorkeur kenbaar te maken. De stad Antwerpen mag de plannen tonen, maar mag geen toelichting of commentaar geven. Anders loopt men het risico beschuldigd te worden procedurefouten gemaakt te hebben.

Het buurtcomité Verenig de Krachten toonde zich tevreden dat de bewoners zich mogen uitspreken over de drie ontwerpen. Toch waren er volgens het comité nog enkele tekortkomingen, waarbij juist gewezen werd op een gebrek aan duiding. Bovendien was men ook van oordeel dat een aantal objectieve gegevens ontbrak.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home