Handig in Huis

Monday, October 31, 2005

Europese kantoorprijzen stijgen

De huurpijzen op de Europese kantoormarkt vertonen voor de tweede opeenvolgende keer een groei. Dat blijkt uit cijfers van de vastgoedgroep Jones Lang LaSalle. De grootste prijsstijging werd genoteerd in Milaan. Ook de leegstand blijkt terug te lopen.

In de helft van dit jaar werd een groei met 1,8 procent opgetekend. Daar kwam in het derde kwartaal nog eens 1,6 procent bij. De grootste groei werd opgetekend in Milaan (11,1 procent), gevolgd door Londen (7,2 procent). In Hamburg gingen de prijzen met 2,6 procent omhoog. Andere stijgers waren Moskou, Rotterdam en Barcelona (2,2 - 2,9 procent) en Madrid (1,9
procent).

Voor de eerste keer sinds 2000 is er in geen enkele stad een kwartaaldaling van de huurprijzen op te merken. In vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar werd een groei met 2,3 procent vastgesteld. Daarbij zijn de sterkste groeiers Dublin (12,5 procent), Moskou (9,4 prozent) en Madrid (9,1 procent).

Ook de leegstand op de Europese kantoormarkt is volgens de studie teruggelopen. Eind september lag die op 9,4 procent, hetzelfde niveau als begin vorig jaar. De grootste afnames werden genoteerd in Praag, Londen, Madrid en Boedapest.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home