Handig in Huis

Saturday, October 29, 2005

VMM beste publieke bouwheer

De Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) is de winnaar van de Prijs Bouwheer 2005, een bekroning voor de beste publieke bouwheer uit de overheidssector. De VMM krijgt de hoofdprijs voor haar kantoorgebouw in Aalst, een voormalig rustoord met pastorij en tuin die werden gerestaureerd en heringericht.

De prijs werd vrijdag in het Vlaams parlement uitgereikt door Vlaams minister van gebouwenbeheer Geert Bourgeois. De VMM kocht het rustoord met pastorij en tuin in 1998. In de pastorij werd na restauratie een documentatiecentrum ondergebracht. In de tuin werd een kunstwerk van Patrick Van Caeckelbergh ondergebracht.

Het binnenplein is verkeersvrij en toegankelijk voor het publiek gemaakt. Het nieuwe gebouw is sinds dit voorjaar in gebruik genomen en is duurzaam, onder meer door het gebruik van ecologisch bouwmateriaal en de flexibele gebruiksmogelijkheden.

Naast de VMM zijn nog vijf laureaten gehuldigd: het stadsbestuur van Antwerpen voor het gezondheidshuis in de prostitutiebuurt, het stadsbestuur van Kortrijk voor het nieuw stadhuis, het stadsbestuur van Sint-Niklaas voor het Margarethaplan/Stationsplein, het gemeentebestuur van Knokke-Heist voor het Rubensplein en het gemeentebestuur van Wetteren, de NMBS en de Lijn voor de herinrichting van de stationsomgeving van Wetteren.

Alle laureaten en genomineerden krijgen een speciaal ontworpen juweel van kunstenaar David Huycke en een studiereis naar een innovatieve site.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home