Handig in Huis

Wednesday, October 26, 2005

Wetenschapspark Arenberg wordt afgewerkt

De Leuvense universiteit mag voortbouwen aan het nieuwe wetenschapspark Arenberg aan de Boudewijnlaan. De Vlaamse regering heeft een nieuwe gewestplanwijziging doorgevoerd. De vorige werd, na een klacht van onder meer de Natuurpunt, door de Raad van State vernietigd wegens procedurefouten.

Het wetenschapspark omvat een gebied van dertien hectare aan de oprit naar de E40. Twee maanden geleden vernietigde de Raad van State echter de gewestplanwijziging die daarvoor nodig was. Aangevoerd werd dat er een procedurefout was gebeurd rond de aanvraging van een spoedadvies.

De klacht kwam van de toenmalige Natuurreservaten Oost-Brabant en de Vrienden van Heverleebos, die het park een aanslag noemden op de natuurwaarden van de Dijlevallei en Egenhovenbos. Na de beslissing van de Raad van State besliste Vlaams minister Dirk Van Mechelen onmiddellijk een nieuwe procedure op.

De Vlaamse regering keurde zopas de nieuwe wijziging van het gewestplan goed. Die is nodig, want anders zou het gebied een zone voor openbaar nut blijven. Daar kan geen wetenschapspark ingericht worden. De werken gingen in oktober vorig jaar van start. Het eerste van vier gebouwenclusters zou eind dit jaar klaar zijn en omvat 12.000 vierkante meter kantoorruimte.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home