Handig in Huis

Monday, August 29, 2005

Hamburgse haven krijgt concertzaal


Over twee jaar wordt in Hamburg gestart met de bouw van de nieuwe Elbe-philharmonie. Het project - dat ruim 186 miljoen euro zal kosten - moet het nieuwe uithangbord van de Duitse havenstad worden. Het project wordt mee gerealiseerd door het mecenaat van één van de leidinggevende zakenfamilies van Hamburg.

In het havengebied wordt een vroger gebied van cacao-opslag een nieuwe complex ingeplant. Het meest prestigieuze onderdeel vormt de nieuwe philharmonie, maar het gebied zal verder ook een hotel en appartementen omvatten. De bouw is inmiddels door de regering van de deelstaat goedgekeurd.

Het Hamburgse vastgoedkoppel en Hannelore (79) en Helmut (83) Greve hebben 30 miljoen euro geschonken voor de realisatie van de ambitieuze concertzaal. De basis van zijn immobiliënrijk legde het koppel na de tweede wereldoorlog met de bouw van 2.000 tot 3.000 woningen. Sinds 1970 richtten ze zich echter vooral op het industriële vastgoed. Ze zijn onder meer verantwoordelijk voor Euromoda, het grootste Europese modecentrum in Neuss.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home