Handig in Huis

Thursday, August 25, 2005

Kinepolis op Hippodroom in Oostende

Kinepolis Group wil een bouwaanvraag indienen voor de bouw van een cinemacomplex op de Wellingtonrenbaan in Oostende. De bouw zou in april 2006 van start gaan en het complex zou in september of oktober volgend jaar open moeten kunnen gaan.

Er zijn acht zalen voorzien voor in totaal 2.000 toeschouwers. Net als in het te bouwen bioscoopcomplex in Brugge gaat er een investering van 9 miljoen euro mee gepaard, zal Kinepolis werk verschaffen aan zo'n 40 personen en rekent de bioscoopgroep op 350.000 bezoekers per jaar. Door de goede ontsluiting hoopt men niet alleen op publiek uit Oostende, maar ook uit verder afgelegen kustgemeenten kunnen aantrekken.

Enkele buurtbewoners hebben bezwaar tegen het BPA Hippodroom, waar Kinepolis met haar cinemacomplex onder ressorteert. Kinepolis stelt echter dat de bouw vier meter lager start en voor de twee bouwlagen dus eigenlijk maar zeven meter bovengronds moeten gaan. Overigens zijn de nieuwe projecten in Oostende en Brugge de kleinste van de Kinepolis Group van de jongste tien jaar. Kinepolis wil daarmee kiezen voor verschillende kleinere ankerpunten, verspreid over de provincie.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home