Handig in Huis

Wednesday, October 12, 2005

Restauratie van Leuvense Keizersberg

Kunstenaar Filip van Dingenen werkt samen met Stella Artois om een kunstproject te realiseren met de mensen uit de Leuvense Ridderbuurt. De buren van de brouwerij gaan labels voor bierflesjes versieren. De actie kadert in het Kom op voor je Wijk-project rond de Keizersberg.

Toen de mensen uit de Ridderbuurt voorstelden om de kale muren van de Keizersberg te versieren met kunst, kregen ze groen licht van Kom op voor je Wijk. Filip van Dingenen begon allerlei activiteiten te organiseren om de betrokkenheid onder de buren te verhogen. De voorbije zomer was er al een theeceremonie, een openluchttheater en een succesvol bloemengietproject.

Een volgende stap in de voorbereiding is Message on da bottle. Er worden via de bakker en de buurtwinkels, maar ook huis aan huis stickers verkocht waarop mensen hun fantasie kunnen laten gaan. Ook een aantal jeugdwerkingen uit de buurt doen mee. Achteraf worden de creaties, geplakt op een bierflesje, tentoongesteld.

De kunstenaar hoopt 6.500 flesjes te kunnen verzamelen. Inmiddels zijn de restauratiewerken aan de Keizersberg van start gegaan. In het voorjaar gaan de specifieke workshops van start om de muur te versieren en in mei, precies honderd jaar na de bouw van de muur, worden de kunstwerken geëxposeerd.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home