Handig in Huis

Tuesday, October 11, 2005

Hoegaards Arendsnest wordt wijnhoeve

In Hoegaarden loopt een openbaar onderzoek voor de verbouwing van het geklasseerde Arendsnest tot wijnboerderij. De eigenaar diende een renovatiedossier in en hoopt begin 2007 met de werken te kunnen starten. Hij zou het zeventiende eeuwse pand willen ombouwen tot wijnhoeve.

Het Arendsnest aan de Houtmarkt in Hoegaarden is een hoeve met een herenwoning en was jarenlang eigendom van de gemeente. Tot voor enkele jaren was er het gemeentelijk OCMW gevestigd, maar de hoeve staat nu al verscheidene jaren leeg en begint te verkommeren. De nieuwe eigenaar wil het pand nu renoveren.

In de herenwoning zou een degustatieruimte voor wijn, een restaurant en gastenkamers komen. De pachterswoning zou ingericht worden als conciërgeverblijf. Het melkhuis wordt een berging en sanitair, terwijl de stallen omgebouwd zouden worden tot keuken.

De schuur krijgt een nieuwe bestemming als feest-, verkoop- en vergaderzaal, een exporuimte en een proeverij. De gewelfde kelders blijven bewaard en zullen gebruikt worden voor de opslag van wijn, die daar op flessen wordt getrokken.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home