Handig in Huis

Tuesday, October 11, 2005

Tien procent meer nieuwbouw

Het aantal afgeleverde bouwvergunningen voor nieuwe woningen voor privé-gezinnen is in de periode mei-juni-juli gestegen met 9,5 procent tegenover de drie maanden voordien. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie, afdeling Statistiek. Een uitsplitsing naargelang het woningtype geeft een stijging van 0,3 procent voor de eengezinswoningen en een stijging van 18,5 procent voor de appartementen.

Het vergunde volume van niet-residentiële nieuwbouw daalt met 33,1 procent. Voor de renovatie van woongebouwen noteert men een toename van de afgeleverde bouwvergunningen met 2,2 procent. De evolutie van de trend van de laatste drie maanden in vergelijking met de drie maanden daarvoor levert een groei van 5 procent op voor nieuwe woningen voor privé-gezinnen.

Daarbij kenden de eensgezinswoningen een groei van 0,4 procent, terwijl bij de appartementen een stijging met 5,4 werd genoteerd. Het volume aan niet-residentiële nieuwbouw ging met 7,8 procent achteruit. Bij de renovatie van woongebouwen is er een stijging van 1,2 procent.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home