Handig in Huis

Sunday, October 02, 2005

Antwerpen koopt benzinestations

Het Antwerpse stedelijk vastgoedbedrijf Vespa onderhandelt over de aankoop van drie verlaten tankstations. Met de bijkomende subsidie van de federale overheid wil schepen van huisvesting Erwin Pairon (Groen!) deze operatie nog opvoeren. Verlaten pompstations zijn meestal een kankerplek in een wijk. Ze staan jaren leeg en door de hoge saneringskosten zijn weinig kopers in deze gebouwen geïnteresseerd.

Vespa onderhandelt nu met de curatoren van drie pompstations over de mogelijke aankoop. De bedoeling is om deze gebouwen te saneren en als woningen weer op de markt te brengen. Met de bijkomende subsidies voor wonen van de federale overheid (18,7 miljoen euro) wil Pairon nog meer pompstations aanpakken.

”Zo gaan we op strategische locaties ongeveer 250 bijkomende en betaalbare woningen voor tweeverdieners realiseren," benadrukt Pairon. "Verder zullen in aandachtswijken panden worden gekocht, waarbij op de bovenverdieping koopwoningen worden ingericht en op de gelijkvloerse verdieping ruimte voor de stedelijke woonwijzers.”

0 comment(s):

Post a comment

<< Home