Handig in Huis

Saturday, September 10, 2005

Vastgoedkoorts in Louisiana


De vastgoedmarkt in Baton Rouge, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Louisiana, is meestal heel rustig. Sinds de doortocht van de orkaan Katrina heeft de vraag naar woningen er echter een grote groei gekend. Er is in de regio nog amper een beschikbaar huis te vinden.

Baton Rouge ligt ongeveer honderd kilometer ten noord-westen van New Orleans en is relatief ongehavend uit de orkaan gekomen. De stad heeft ongeveer 250.000 inwoners, maar dat zou op één week tijd nagenoeg verdubbeld zijn. Daardoor is de vraag naar residentiële en commerciële ruimten zo gestegen dat er nagenoeg niets meer vacant is.

"Kandidaat-kopers bieden tegen elkaar op, keuren de woningen nog amper en betalen contant voor eigendommen die ze zelfs nog niet gezien hebben," aldus het persbureau Associated Press. De vastgoedmakelaars in Baton Rouge geven toe dat ze het in heel hun carrière nog nooit zo druk hebben gehad.

In een gewone periode worden er in Baton Rouge ongeveer 900 woningen per maand verkocht. De voorbije twee werken is het aantal beschikbare panden echter van 3.600 tot minder dan 2.500 teruggevallen. Dat is volgens Stephen Moret, directeur van de Chamber of Greater Baton Rouge, echter een heel grove raming. "De makelaars hebben hun dossiers nog niet kunnen bijwerken en we kunnen dan ook vermoeden dat er in realiteit minder dan 500 woningen beschikbaar zijn."

0 comment(s):

Post a comment

<< Home