Handig in Huis

Friday, September 09, 2005

Bouwgolf in het Mechelse

Mechelen is in de greep van de bouwwoede. De stedelijke administratie kan de toevloed van bouwaanvragen nog nauwelijks aan. Dat stelt de Mechelse schepen van ruimtelijke ordening Jowan Lamon (Groen). Daarmee is het project 'Mechelen Woonstad' volgens Lamon een echte voltreffer.

De Mechelse bouwdienst behandelde vorig jaar ongeveer duizend bouwaanvragen. Een 350-tal daarvan heeft betrekking op nieuwbouwwoningen. "Vroeger waren we al blij als we in het schepencollege twee vergunningen voor nieuwbouw mochten goedkeuren. Deze week is dat aantal opgelopen tot een record van 33 dossiers. Dat is deels te wijten aan het inlopen van de achterstand, maar het illustreert vooral dat er in Mechelen tegen een hoog tempo gebouwd wordt," vertelt schepen Lamon in Het Nieuwsblad.

De campagne 'Mechelen Woonstad' is volgens hem in een nieuwe fase terechtgekomen. "Aanvankelijk werden vooral grote, industriële sites opnieuw ontwikkeld. Ik denk aan Lamot en de site Huyghebaert. Vandaag komt de invulling van het ruimtelijk structuurplan, waarin nieuwe verkavelingen zijn voorzien, op kruissnelheid," benadrukte hij. Verscheidene bouwvergunningen betekenen ook het definitieve einde van enkele woekerende stadskankers.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home