Handig in Huis

Monday, September 05, 2005

Gehry wil Biloxi helpen heropbouwen


De wereldbekende architect Frank Gehry wil meehelpen aan de heropbouw van de Amerikaanse Golfkust. Dat heeft hij tijdens het weekend verklaard. De orkaan Katrina heeft immers ook zware schade toegebracht aan het museum Ohr-O'Keefe, dat volgende zomer geopend zou worden in de getroffen stad Beloxi.

Het bijna voltooide museum Ohr-O'Keefe langs de Each Beach Boulevard in Biloxi was één van de gebouwen die zwaar werd beschadigd, maar tijdens het weekend werd gehoopt dat het toch gered zou kunnen worden. Wel is het Pleasant Reed, een huis uit 1887 en onderdeel van het museum is door de orkaan wel weggeveegd. Alleen een stenen schouw blijft ervan nog over.

Ook de George Ohr Gallery heeft zwaar te lijden gehad. Het Center for Ceramics bleef grotendeels gespaard en ook schade een de gedeeltelijk afgewerkte Exibitions Gallery blijkt volgens de reddingswerkers relatief mee te vallen.

Het museum - dat ongeveer 30 miljoen dollar kost - zou nog worden afgewerkt met een aantal ontwerpen van Frank Gehry en zou in juli volgend jaar zijn deuren openen. Het moest een belangrijke toeristische attractiepool worden voor de regio.

Ook het huis van Jerry O'Keefe, de financiële sterkhouder van het museum, is verdwenen. Zijn persoonlijke collectie Ohr-kunst is naar elders overgebracht. Over de Ohr-verzameling in het museum is echter niets geweten.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home