Handig in Huis

Friday, September 02, 2005

Parkeerruimte geeft beste rendement


In de Verenigde Staten brengen investeringen in parkings een groter rendement op dan kantoren, woningen, hotels of bedrijfspanden. Dat blijkt uit een studie van vastgoedconsulent Collier's International. In de grote Amerikaanse metropolen wordt op twee jaar tijd een rendement gehaald van 36 procent.

Het meest rendabele parkeergebied ligt in midtown New York. Daar levert een parkeerplaats een rendement op van 14.700 dollar per jaar. Ook in metropolen als Boston, Chicago, Honolulu en Los Angels wordt meer dan 11.000 dollar verdiend per parkeerplaats.

Investeerders die twee jaar geleden op de markt gekomen zijn, hebben op die periode een rendement gehaald van ongeveer 36 procent. Niet alleen de waarde van de parkeerplaatsen zijn duidelijk gestegen, want ook het parkeergeld is er stevig naar omhoog gegaan. De dagprijzen zijn tijdens de voorbije twaalf maanden met zeven procent gestegen. Huurpijzen op lange termijn in parkeerkelders kenden daarentegen slechts een prijsstijging van 2,7 procent.

Een groot aandeel in de opbrengsten komt van SUV-eigenaars. Die moeten immers dubbel betalen omdat hun vehikel twee parkeerplaatsen inneemt. De analisten vermoeden dat deze trend nog zeker twaalf maanden zal doorgezet worden. "In de binnensteden van de grote metropolen is er immers geen vrije plaats meer om nieuwe parkeergarages op te trekken," zeggen ze.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home