Handig in Huis

Saturday, September 24, 2005

Veel vraag naar industriele panden?


De vraag naar industriële panden zal ook in de nabije toekomst groot blijven. Dat is de verwachting van het Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Daarbij wordt verwacht dat de cijfers van de eerste helft van dit jaar zullen evenaard worden, maar de klemtonen zouden vooral op de Aziatische markt liggen.

Vooral in China wordt een verdere ontwikkeling van de industriële bouw verwacht. Maar ook voor Europa verwacht het RICS - vooral in Duitsland - een verdere positieve evolutie. Er is daarbij sprake van de sterk stijgende interesse voor bedrijfspanden. In de Verenigde Staten en mature Aziatische markten wordt daarentegen een lichte afkoeling verwacht.

Ondanks de hoge olieprijzen blijft het investeerdersvertrouwen volgens het RICS op een hoog niveau, dankzij historisch lage intresten, vooral in Europa en Azië, maar ook in de Verenigde Staten. De prijzen zouden het sterkste stijgen in de geïndustrialiseerde landen, op uitzondering van Duitsland en Italië. Groeimarkten zouden ook terug te vinden zijn in India en Oost-Europa.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home