Handig in Huis

Tuesday, October 04, 2005

Sociale woning ook in de polder

Het OCMW van Diksmuide heeft in samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) twee sociale woningen gebouwd in het polderdorpje Nieuwkapelle. Het gaat om een investering van 200.000 euro. OCMW-voorzitster Josiane Winne tekende voor de officiële in gebruik name van de panden.

"De stad Diksmuide nam destijds de optie om ook in de kleine plattelandskernen voor sociale woningbouw te zorgen," aldus Winne. "Dat komt de leefbaarheid ten goede. Dit project in Nieuwkapelle is daar het sprekende voorbeeld van. Nieuwkapelle bleef tot vandaag verstoten van dergelijke bouwinitiatieven. Vandaar dat het OCMW hierop inspeelt en zorgt voor sociale woningbouw in dit kleine polderdorp."

Door het vertrek van de bewoner naar een rusthuis, kwam langs de Nieuwkappellestraat begin 2001 een tweewoonst vrij. Het betrof een oude woning zonder het nodige comfort en niet meer geschikt voor verhuur. Het OCMW kocht het pand, brak het af en bouwde in samenwerking met de WVI twee moderne huizen, die voorzien zijn van alle hedendaagse comfort.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home