Handig in Huis

Thursday, October 06, 2005

Europese bedrijven denken aan verhuis

Ongeveer 17 procent (procent) van de bedrijven in Europa wil zijn activiteiten in de komende twee jaar delokaliseren. In de helft van de gevallen gaat het om landen in Centraal- en Oost-Europa. Dat blijkt uit een studie van de Britse vastgoedonderneming Cushman & Wakefield.

Uit de studie blijkt dat 52 pct van de bedrijven die willen verhuizen zijn activiteiten wil onderbrengen in de nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Meer en meer bedrijven willen ook uitwijken naar Azië, en dan vooral naar China. In totaal wil 29 procent van de bedrijven naar China.

De afgelopen drie jaar hebben de bedrijven al bepaalde activiteiten ondergebracht in nieuwe lidstaten van de Europese Unie (45 procent), in andere landen van West-Europa (44 procent), in China (31 procent) en in India (26 procent). Tot slot blijkt uit de rondvraag, die in juni en juli werd gehouden bij 501 bedrijfsleiders, nog dat Londen, Parijs, Frankfurt en Brussel de vier steden bij uitstek blijven om Europese bedrijfsactiviteiten in te planten.

0 comment(s):

Post a comment

<< Home